Placeholder Picture
Placeholder Picture
Kies jouw pad

Ben jij een wetenschapper?

Wetenschap is in onze stad en onze regio, de Brainportregio, een heel belangrijk iets. Eindhoven behoort namelijk tot de slimste regio’s van de wereld. En dat willen we graag blijven. Misschien kun jij daar in de toekomst wel een bijdrage aan leveren!
Om je nog beter voor te bereiden op dat wetenschappelijk onderwijs, is het Stedelijk College Eindhoven, als enige school in de regio, in 2011 gestart met WON. Dat staat voor Wetenschaps Oriëntatie Nederland.

In het kader van dit project doen we allerlei activiteiten die tot doel hebben om nu alvast aan pre-wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen. Onderzoeken die bijvoorbeeld gericht zijn op de grote vraagstukken waar de wereld voor staat. Bijvoorbeeld op het gebied van water, voedsel, energie en mobiliteit. Door al op jonge leeftijd kennis te maken met het wetenschappelijk denken, gaan wij ervan uit dat we straks leerlingen kunnen afleveren aan de universiteiten die alvast starten met een behoorlijke voorsprong op hun medestudenten. Hoe we dat doen? Op heel veel verschillende manieren. Via themalessen, excursies, projecten en vooral door een goede samenwerking met studenten van universiteiten. Nieuwsgierig? Prima, dan beschik jij alvast over een van de belangrijkste persoonskenmerken.

Wil je meer weten? Kijk dan hier: Gezocht: Jonge Wetenschappers! Ook op de website van de locatie Henegouwenlaan vind je meer informatie over wetenschapslessen.


Wetenschapper worden?
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl