Placeholder Picture
Meteen de juiste keuze

Les in het Engels

Als je het aan je ouders vertelt, kijken ze waarschijnlijk behoorlijk verbaasd. Les in het Engels? Maar dat kan toch helemaal niet. Daar snap je toch niks van. Vaak, niet altijd gelukkig, weten ouders niet dat jullie opgroeien in een wereld waar Engels al bijna net zo normaal is als Nederlands. Okay, dat is een beetje overdreven, maar de praktijk laat zien dat je, als je er eenmaal aan gewend bent, heel snel het Engels als tweede taal onder de knie hebt.

Op het Stedelijk College Eindhoven is het mogelijk om vwo, havo én mavo in het Engels te volgen. Om te weten hoe er dat precies bij elke vorm uitziet, daarvoor moet je even verder kijken op de betreffende sites, maar feit is dat een groot deel van de lessen in het Engels gegeven worden.

Waarom?
Waarom tweetalig onderwijs? Eigenlijk is dat heel simpel. Kijk maar eens om je heen. In steeds meer beroepen en vakgebieden is de voertaal Engels. De wereld is steeds dichterbij gekomen. Grotere bedrijven handelen over de hele wereld. En kijk maar eens hoeveel mensen er dagelijks vanaf Eindhoven Airport naar bijvoorbeeld Engeland vliegen, en andersom.
Tweetalig onderwijs is, uiteraard alleen voor die leerlingen die er interesse in hebben en die het aankunnen én aandurven, een absoluut pluspunt.

Het tweetalig onderwijs wordt gegeven op de locatie Henegouwenlaan. Surf naar die website voor meer informatie.

engelse vlag
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl